Ennen hoitoa

 

Pue päällesi löysät luonnonkuiduista tehdyt vaatteet, esim. puuvillaiset. 

Ota korut pois. Hoidon aikana pidetään vaatteet päällä, joskus yläselkää käsiteltäessä voidaan ottaa paita pois. FR:ää, SSR:ää, Tessan Tech:iä  ja Avainta käytettäessä riisutaan sukat jaloista.

 

Hoidon aikana

Horstmann-hoito kestää noin tunnin. Aloitan sen hoitotasapainoituksella, missä rauhoitutaan vastaanottamaan hoito ja tehdään samalla suojaukset. Sen jälkeen teen yleensä yhden kokonaisen hoidon esim. ISR lantion vapautus tai ASR hartian vapautus ja lisäksi jokin pieni hoito, kuten FR jalkojen vapautus tai lapojen vapautus. Joskus käytän avainta the Key, minkä avulla hoitovaikutus ulottuu syvemmälle.

Hoito tehdään asiakkaan tuntojen mukaan, eikä hoito voi vahingoittaa asiakasta. Jos esim lonkassa on tekonivel, sitä voidaan hoitaa ilmaa isompaa liikuttelua värähtelytekniikalla. Hartioita pyöritellään juuri sen verran, kuin ne antavat myöden. 

Hoitoon voi tulla kerrran tai ottaa sarjan, tai käydä esim. kerran kuukaudessa. Ei ole oikeaa eikä väärää tapaa, jokaisen tulee kuunnella itseään ja kehoaan, niin tietää mitä tarvitsee.

Hoidon perimmäinen tarkoitus on tuoda kehostamme ulos vanhoja traumoja, mitkä aiheuttavat tukoksia ja kiputiloja. Siksi alkuun puhdistuminen voi olla rankkaakin: kipuja, flunssaa, iho-ongelmia, unia, erilaisia tunteita, minkä avulla keho työntää ulos asioita, mitä emme enää tarvitse.

Usein mieli on kevyt hoidon jälkeen, ikäänkuin pää olisi tyhjenetty kaikesta turhasta huolehtimisesta.

Hoidon jälkeen

Juo runsaasti vettä seuraavien päivien aikana. 

Hoitokriisinä voi esiintyä seuraavia asioita: heti hoidon jälkeen voi olla kylmä/kuuma, päänsärkyä, väsymystä, ruoansulatusongelmia, kutinaa, mustelmia, nivelsärkyä, lihassärkyä, epätavallisia unia, ärtyisyyttä, tunne-elämän epätasapainoa ja kiukkua sekä turhautuneisuutta. Vapautuminen voi tapahtua missä tahansa fyysisessä järjestelmässä: ruoansulatuksessa, lihaksissa, lymfajärjestelmässä jne. tai tunteiden ja mielen kautta. Ne menevät tavallisesti ohi kolmen seuraavan päivän aikana ja ilmenevät heti hoidon jälkeen tai päivän parin sisällä.

Jos tuntuu siltä, että kaipaat helpotusta oireisiin, voit halutessasi käyttää samoja keinoja kuin yleensäkin käytät vastaavissa tilanteissa. Voit esim. ottaa kipulääkettä tai luontaistuotekaupan kukkatippoja, mennä lääkäriin tai luontaishoitajalle . Voit myös kunnioittaa sisäistä prosessiasi ja yksinkertaisesti odottaa, että oireet helpottavat ja loppuvat, mikä yleensä tapahtuu parissa päivässä.